Koronavirusleri, insanlarda ortaya çıkan ve çoğunlukla soğuk algınlığına sebep olan virüslerdir. SARS-CoV, 21. Yüzyılın ilk Uluslararası sağlık acil durumu olarak 2003 yılında, daha önceden bilinmeyen bir virüs halinde ortaya çıkmış olup yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştur. Yaklaşık 10 yıl sonra Coronavirus (koronavirüs) ailesinden, daha önce insan ya da hayvanlarda varlığı gösterilmemiş olan MERS-CoV, ilk defa Nisan 2012’de Ürdün Zarqa’daki bir hastanede görüldüğü ortaya çıkmıştır. 31 Aralık 2019’da DSÖ Çin Ülke Ofisi, Çin’in Hubei eyaletinin Vuhan şehrinde etiyolojisi bilinmeyen pnömoni vakalarını bildirmiştir. 7 Ocak 2020’de etken daha önce insanlarda tespit edilmemiş yeni Coronavirus (koronavirüs) (2019-nCoV) olarak tanımlanmıştır. Daha sonra 2019-nCoV hastalığının adı COVID-19 olarak kabul edilmiştir
COVID-19 virüsünde soğuk algınlığı varmış gibi beslenmeliyiz. Mutlaka günde 3 litre su tüketmeliyiz. Mide hastalığımız yok ise, her sabah aç karnına 1 su bardağı ılık su içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi (ev yapımı) koyarak içmeliyiz. Tablomuzda bulunan çayları gargara yaparak da kullanabilirsiniz. Bağışıklığımızı arttıracak besinler, beslenmemizde kesinlikle olmalı. Nedir bu besinler derseniz tablomuzu inceleyiniz.
Probiyotikli maya ile evde mayalandırılan yoğurt | Brokoli | Sarımsak | Limon |
Kırmızı et veya tavuk suyu ile hazırlanmış baharatlı çorbalar | Portakal | Zencefil | Çiğ Badem |
Ihlamur Çayı | Kivi | Zerdeçal | Ceviz |
Ekinezya Çayı | Domates | Çörek Otu | Hurma |
Adaçayı | Yeşil Biber | Karabiber | Kuru Kayısı |
Kefir | Muz | Nar | Kuru Üzüm |